Znanstvena konferencija ‘Hrana i klimatske promjene’
Mjesto
Koprivnica
Naziv događanja:
Znanstvena konferencija 'Hrana i klimatske promjene'
Datum i vrijeme događanja:
15.09.2021
10:00
Prostor odvijanja događanja:
Sveučilište Sjever
Trg dr. Žarka Dolinara 1
Koprivnica
Opis događanja:
Klimatske promjene uzrokuju nepovratne promjene u okolišu koje su ozbiljna globalna prijetnja proizvodnji i sigurnosti hrane. U sklopu Svjetskog dana hrana koji se obilježava diljem svijeta 16. listopada, cilj ove konferencije je okupiti vodeće znanstvenike iz Hrvatske i inozemstva koji se bave klimatskim promjenama i njihovih utjecajem na sve aspekte proizvodnje, distribucije, dostupnosti i sigurnosti hrane.
Organizator događanja:
Odjel za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever te PERSPIRE projekt Instituta Ruđer Bošković uz podršku International Association of Dietary Nutrition and Safety (IADNS)